Street Musicians

 

Well I know there are far more elaborate acts in other city, even in metropolitan cities they should have really crazy street performance. I usually write these comics in Indonesian to share with my friends on the other site (which is about to be taken down) so there is a bit of mix of Indonesian and English in this one.

It’s been almost four years since I’ve been in this town (Luton). Moving from a city of 12 million people to a town with only about 200,000 people in one has to adjust.  I’ve been an a faithful observer  trying to share my experience with my friends back home.  I blame the procrastinator devil in me : D enjoy

So You Had a Bad Day

Since I’ve started commuting for a couple of months, i realize there is a great smell of coffee when i got out of the gates coming from a small bajaj/tuk-tuk stall selling coffee. The smell of the coffee was so good It inspired me to make this strip:

You Had a Bad Day by Roelworks

I showed the comic to the owner, who is also the sole coffee barista. Her name is Charlie and she was very impressed and gave me a free bag of grounded coffee beans. 😀

The Coffee shop is called Soko Coffee in St Albans in the UK – you can go their website www.sokocoffee.co.uk  0r their facebook : facebook.com/sokocoffee or their twitter: @sokocoffee

=======================================

Now back to work …

Two Storm

Don Lawrence and his comic Series Storm has been somehow an influence to me growing up as a comic artist.I love his colouring and I remember a senior Indonesian artist from Ananda Magazine, NBC Sukma, doing the same thing.

Dua Badai or Two Storms is a blogger that I ‘met’ in multiply. He is a great photographer and likes to pop by at my multiply. His Multiply ID inspired this Ororoe Monroe fan art:

Storm fan art by Roelworks

Later he ‘requested’ a pic of him with Roodhaar/Redhair/Carrots/Ember from the comic Storm. I’m not good at drawing sexy woman in , and i’m no Don Lawrence but here is my take on his request (I seldom do request – commisions more likely :D)

Image

Never met Dua Badai before, so i’m relying on a small headshot photo /avatar of his..hopefully I don’t make him too handsome 😆 …so here you go Dua Badai a.k.a. Two Storm

Art inspired by the Bat

Have been a Batman fan since a little, although I don’t follow the comic religiously, watched some of the movies (haven’t watched the last installment of the Dark Knight :D)

Cats vs Bats

This one was from Date Knight by Tim Sale in the Solo series.

Catwoman
Catwoman
Batgirl Hammer
Batgirl Hammer

Batgirl and Robin beat the crap of each other in “Fresh Blood” comic book – this is the hammer version

Batman vs Superman

This is a memorable scene from Frank Millers – Dark Knight Comic Book where Batman KO-ed Superman using a lamp post 😀

Batgirl Year One

Batgirl aka Barbara Gordon aka the future Oracle in her first year

Bat Signal
Bat Signal

I usually suck at perspective so i used a little help from Google Sketch Up to achieve this worm eye view of the bat signal

hope you enjoy that 😀

Art Inspired by the World Cup

I’m not much of a football fan, but the latest world cup I watched the world cup with my wife who enjoys cheering the teams. So here are some pictures related to the 2010 World cup – If you follow the last world cup you might get the picture. 😀 These were posted in my Multiply site and Deviantart, put together in one post here.

Germany vs England
Germany vs Uruguay

 

Germany vs Argentina
Brazil vs Netherlands
Germany vs Spain
Germany vs Spain

Spain vs Netherlands

 

 

 

 

 

Chibi Guitars

Super deformed or SD is a specific style of Japanese caricature where characters are drawn in an exaggerated way, typically small and chubby, with stubby limbs and oversized heads, to make them resemble small children. This style forms an integral part of what Japanese and American anime fans refer to as chibi. (Wikipedia)

This was formerly a post in my Multiply sites some years ago.I’m trying out the gallery feature in wordpress.com

Here was the original description:

Niatnya mau belajar Vexel atau vector art. Setelah berjalan-jalan kesini yang menyarankan agar mentrace foto wanita, yang saya agak-agak gimanaaaaaaa gitu … tapi tetap mau belajar Vexel akhirnya memutuskan untuk mentrace gitar-gitar gitaris favoritku. Sekalian juga mau melatih lagi skill menggambar chibi yang saya pelajar dari bapak ini dan ini dan akang Gojira.
Maka inilah sebagian gitaris kaporit beserta gitarnya, buat yang sebelumnya sempet ikutan nebak gitar dipostingan saya yang dulu bisa memastikan tebakannya benar atau nggak. Comments are welcome

All pictures are 1024 x 768 wallpaper size
All done with Adob Illustrator CS 2 dan finishing di Photoshop 7.0
Artwork copyright roelworks.multiply.com/roelworks.deviantart.com/roelworks.wordpress.com

All Guitars are copyright of related guitar company and artist

TRASHtrowijoyo

oleh : Fajar Sastrowijoyo

dari kecil kita sering dijejali dengan cerita2 mitos dan penyederhanaan fakta yang ajaib oleh orang tua, guru, dan akhir2 ini MOTIVATOR2 yang membuat kita berpikir bahwa ada keajaiban di dunia dan dunia ini seperti negeri dongeng, ada keajaiban di dunia yang membuat semua orang bisa menjadi apapun yg mereka inginkan tanpa kecuali. Dan cerita2 tersebut tersebar luas dan akhirnya banyak dipercaya sebagai FAKTA yang dapat digunakan untuk membela diri terhadap kekurangan diri sendiri. Nah, karena sekarang kita sudah besar, maka saya akan mengulas beberapa mitos yang sebenarnya palsu itu. Mari kita mulai dari

1. Ide bisa muncul begitu saja secara ajaib

from istockphoto.com

Cerita : Newton menemukan teori gravitasi karena kejatuhan apel.

 

View original post 1,994 more words

Art Inspired by MPers

Sabtu bukan hari yang baik untuk menulis di MP (Multiply)  karena biasanya orang-orang berakhir pekan dan libur dari kantor jadinya sepii berhubung katanya tempat nongkrong mau digusur untuk membuat Mall, dan sudah lama juga menulis, makanya nulis ..heheheh

Jadi MPers dari tahun 2005, karena diundang seorang teman (yang dia juga tidak aktif. MP) menyenangkan karena bisa blog walking dengan cepat melalui jaringan temannya teman. Dari Blog walking bisa belajar banyak hal dari berbagai sisi kehidupan. Ada beberapa tulisan yang menginspirasi beberapa cecoretan saya, gak salahnya dishare disini sebelum semua berpencar di jagad maya ini —(taela)

1. The Crow
Yah, ini sebenarnya remake dari gambar lama, karena saya juga penggemar the Crow dan ketemu bapak yang suka mejeng dengan pedang Highlander tapi mengaku the Crow ini Siapa lagi kalau bukan pemilik ID ini http://edwinlives4ever.multiply.com/ – herannya walau gambar ini sudah mejeng cukup lama beliau baru, ngeh, setelah saya kasi tahu baru-baru ini:

2. The Blue Phoenix

Gambar ini terinspirasi pengarang indie nan narsis penggemar biru http://nawhi.multiply.com/ – Kalau tidak salah karena beliau ini pernah memposting mengenai saint seiya (?) dan header blognya adalah phoenix bewarna biru. Om Ihwan ini memang gemar menulis dan orang-orang kalau komen di lapak dia suka rame jadi senang aja baca-baca komennya. (lho, kok bukan tulisannya). Saat ini sedang giat berdagang dengan mozaikpublishingnya.
3. The Freak Dreamer
Ibu ini (http://darnia.multiply.com/) juga gemar menulis dan banyak review film dan buku dan kalau MPers komen ditempatnya dia bisa sampai ratusan, karena beliau ini mengkomen satu persatu. Gambar ini terinspirasi tulisan di header blognya yang entah kata-kata siapa. Jadilah gambar Galau ini

4. The Scattered steps
Alias jejak terserak karya abang yang jago PHP, Dosen dan penulis buku ‘Jejak yang Terserak” – belakang jadi konsultan gombal juga (hahahaha..maaf paaak) – yang bisa di kunjungi disini http://jampang.multiply.com/
Tulisannya banyak berupa renungan atau sharing mengenai perkembangan putranya, maupun kegalauannya. Ada beberapa gambar yang terinsiprasi abang satu yang pertama adalah remake cover buku best sellernya:
dan satu lagi salah satu tulisannya yang saya lupa judulnya:oh, ya inget! lelaki di pintu neraka
Abang ini tidak pelit bagi ilmu soalnya saya dishare buku mengenai PHP (yang sampai sekarang belum, khatam). Terimakasih, pak!

5. The Permission
Kadang saat blog walking dan membaca postingan orang tiba-tiba ada ide yang datang, entah karena postingannya berkesan atau menurut saya layak dijadikan komik contohnya adalah postingan milik pemikirulung disini

sekarang mbak Pemi sudah jarang posting, entah dia tahu kalau MPnya bakal digusur atau tidak. Postingan komik ini bisa dilihat disini

6. The Tiger
Kejadian mirip terjadi saat blog walking diluar lingkar teman yang kemudian saya tertarik membaca postingan abang Alimuddin disini

Komiknya saya posting disini

6.The Storm


Yang ini terinspirasi ID Multiply DuaBadai…ntah kenapa Ororo Monroe dari X-Men dengam dua tornado dibelakangnya selalu terbayang saat membaca ID photographer handal ini. Sketsanya sudah lama ngendon di HD saya, baru sekarang sempat (atau ada alasan) untuk menyelesaikan

Nggak semua komik/gambar saya posting di bagian Photos, banyak juga yang saya posting dibagian blog atau malah di deviantart saya ..itulah sekelumit art inspired by MPers. Penglaman blog walking pastinya akan beda kalau dari wordpress atau dari tempat lain but has been a fun and inspiring walk i might say…

Cheers!